Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

★ NEW VIDEOCLIP ► Supreme - Φαλτσέτα ★


O Supreme (από Blak Tarr) κυκλοφόρησε το νέο του videoclip στο κομμάτι "Φαλτσέτα". Σε στίχους και παρουσίαση του ίδιου και σε μουσική από Υonasish, καθώς την σκηνοθεσία και το μοντάζ του βιντεοκλίπ, επιμελήθηκε ο Θύτης. Τέλος την μίξη και τον προγραμματισμό του κομματιού, ανέλαβε ο Dj Xquze στο Studio X.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

★ NEW ► Μεροβάτης - Η Αρχή του Τέλους ★


Ο Μεροβάτης, μας παρουσιάζει το καινούργιο του κομμάτι με τίτλο "Η Αρχή του Τέλους" και μας παρουσιάζει μια πόλη όπου δεν υπάρχει σίγουρα αγάπη... Την Αθήνα... σε στίχους και παρουσίαση του ίδιου, ενώ σε μουσική παραγωγή από τον Iszak. Η ηχογράφηση και η μίξη του κομματιού καθώς και το editing του lyric video, ανέλαβε ο Βαγγέλης Τσαγκαράκης (Μεροβάτης).


Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

★ NEW ► Weird - Ακόμα ★


O Weird (από Modus Vivendi), μας παρουσιάζει το καινούργιο του κομμάτι με τίτλο "Ακόμα", που θα εμπεριέχεται στο καινούργιο του album που θα κυκλοφορήσει μες στο 2014. Οι στίχοι και η παρουσίαση του κομματιού ανήκουν στον ίδιο, ενώ την παραγωγή έκανε ο Low P (69 Beats)


★ NEW DIGITAL SINGLE ► Pero - Πάμε πάλι ★


Η Ηχοκρατορία μας παρουσιάζει το καινούργιο Digital Single του Pero με τίτλο "Πάμε πάλι", ένα κομμάτι που θα συμπεριλαμβάνετε στον πρώτο του προσωπικό δίσκο που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014. Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στον ίδιο, ενώ η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από τον Dj Alx (396-RainLab). Τα scratch του κομματιού, ανέλαβε ο Dj Xquze. 


Ακούστε το digital single από το κανάλι της Ηχοκρατορίας από εδώ.

ή κατεβάστε το δωρεάν από εδώ.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

★Hiphop is Culture► Review 2013 ★


Άλλος ένας χρόνος έφυγε για να υποδεχθεί τον επόμενο και η αλήθεια είναι πως ήταν γεμάτος HipHop!!! Albums... Mixtapes... EP's... Videoclips... Πρωτοεμφανιζόμενα συγκροτήματα και mc's... Συνταρακτικά γεγονότα και αλλά, χόρτασε το μάτι μας μες στο 2013... αλλά πάμε να δούμε ένα Review των πιο σημαντικών γεγονότων για την ελληνική Hiphop σκηνή:

Πριν από 2 περίπου μήνες μας παρουσίασε την καινούργια του δουλειά για το 2013, ένα πολύ αξιόλογο LP με συμμετοχές από πολλά γνωστά και μη ονόματα της ελληνικής ραπ σκηνής.

19: Athens Finest: Videoclip (Αυτό που ξέρω)
Οι Athens Finest κυκλοφορούν το πρώτο τους videoclip στο κομμάτι "Αυτό που ξέρω" και μας αναπολούν παλιές καλές στιγμές από Giants.

Ο Rio από Bong Da City και Φοβίες κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Το παιδί άνθρωπος Μόρα".

17: Θύτης: LP (Κομμάτια)
Ο Θύτης μας παρουσιάζει το καινούργιο του album με τίτλο "Κομμάτια", μαζί με το καινούργιο του videoclip στο κομμάτι "Αρρωστημένη επιστήμη".

16: Υποχθόνιος: Videoclip (Προδότης)
Ο Ύπο κυκλοφορεί το videoclip του "Προδότη" από την Capital Music κάνοντας το ραπ κοινό να πλάθει σενάρια και να κάνει εικασίες για το που απευθύνετε το συγκεκριμένο κομμάτι.

15: Απέχεις: LP (C4)
Οι Απέχεις από Κοζάνη κάνουν δυνατό comeback μετά από 5 χρόνια απουσίας και μας παρουσιάζουν το πολυαναμενόμενο album τους "C4" από την IamHiphop.

Ο Kanon από Blak Tarr μας παρουσιάζει από την Ηχοκρατορία το καινούργιο του LP με τίτλο "Ο Διάβολος σε Θέλει". 

13: Ευθύμης: Videoclip (Πόλεμο)
Ο Ευθύμης επιστρέφει να μας δείξει "το πως γίνεται" και ανοίγει "Πόλεμο" σε ότι του σταθεί εμπόδιο, παρουσιάζοντας το καινούργιο του videoclip που θα συμπεριλαμβάνεται στο πολυσυζητημένο και αναμενόμενοι δίσκο του "Εκδοχή Έψιλον"

12: Ladose: LP (Ταινίες Τρόμου)
Μετά από 3 χρόνια απουσίας, οι Ladose επιστρέφουν με το καινούργιο τους album "Ταινίες Τρόμου" από την IamHiphop. 

11: Μόνιμος Κάτοικος: Videoclip (Το πρώτο τρένο)
Ο Μόνιμος Κάτοικος κυκλοφορεί το videoclip στο κομμάτι "Το πρώτο τρένο", ένα πραγματικά υπέροχο δημιούργημα για την ελληνική ραπ σκηνή.

10: Εισβολέας x Eversor: Videoclip (Καμικάζι)
Ο Είσβο σε συνεργασία με έναν από τους πιο κορυφαίους παραγωγούς της Ελλάδας μας παρουσιάζει το videoclip του κομματιού "Καμικάζι".

09: Phyrosun: LP (Το Πύραμα)
O Φωτιάς επιστρέφει με νέο album από την Inflowence Muzic με τίτλο "Το Πύραμα". Κλασσικός Phyro... έξυπνες ατάκες... ειρωνικό ύφος... oldschool παραγωγές... και συμμετοχές από πολλά γνωστά και μη ονόματα της ραπ σκηνής.

08: Anser x Eversor: LP (Flow Royal)
O Anser από Flowjob, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, κυκλοφορεί το "Flow Royal", έναν πολύ αξιόλογο δίσκο υπογεγραμμένο παραγωγικά από τον Eversor. 

07: Tsaki/Styl Mo: LP (Joker Two Face)
Ο Τσάκι και ο Στυλ Μω από Bong Da City κυκλοφορούν το καινούργιο τους album με τίτλο "Joker Two Face". 

06: Slogan: LP (Ακούς το Αύριο)
O Slogan από ΟΔΒ, μας παρουσιάζει το νέο του LP με τίτλο "Ακούς το αύριο" ένα από τα καλύτερα LP που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2013, έχοντας συμμετοχές με τα πιο γνωστά ονόματα της σκηνής.

05: Iratus x Tom Dzik: LP (Άνοιξη)
Ο Iratus από Fullface, κυκλοφορεί την καινούργια του δουλειά με τίτλο "Άνοιξη", υπογεγραμμένο παραγωγικά από τον Tom Dzik. Καταπληκτικό album... στίχοι που σε αγγίζουν και σε κάνουν να σκεφτείς... ο Iratus μας προσφέρει ένα διαμάντι στην ελληνική δισκογραφία της ραπ σκηνής. 

04: Στίχοιμα: LP (Μηχανές)
Μπορεί να κυκλοφόρησε τον Νοέμβριου του 12, αλλά μας απασχόλησε τα αυτιά για πολλούς μήνες του 2013. Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα συγκροτήματα της Ελλάδας κυκλοφορεί τον πολυσυζητημένο και πολυαναμενόμενο δίσκο "Μηχανές". 

03: ΒΠεις: Videoclip (Ι.Δ.Ε.Α./ΕΥΦΛΕΚΤΟΝ)
Μετά από 10 χρόνια και βάλε που οι Βπεις χαράζουν ιστορία στην ελληνική ραπ δισκογραφία, κυκλοφορούν το πρώτο τους διπλό videoclip σαν συγκρότημα των κομματιών "ΙΔΕΑ/Ευφλέκτον".

02: 12ος Πίθηκος: LP (12)
Μετά την τεράστια επιτυχία που έκανε το "100% Style" ο Δωδέκατος Πίθηκος κυκλοφορεί το "12" και η επιτυχία επαναλαμβάνετε ξανά. Ο 12ος μας δίχνει τα skills του και το κοινό κολλάει με το κομμάτια του για αρκετό καιρό. 

01: Killah P: R.I.P.
Ο Θάνατος του Παύλου, στιγμάτισε όλο το πανελλήνιο και έγινε η αφορμή για να έρθουν μεγάλες αλλαγές όχι μόνο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, αλλά και στην στην ελληνική HipHop σκηνή. Ο Παύλος κατάφερε να ενώσει πολύ κόσμο, μα πάνω απ' όλα κατόρθωσε να αλλάξει τα μυαλά πολλών πολιτών που κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου. Είναι ένας μεγάλος ήρωας και θα γραφτεί στην νεότερη ιστορία. Αδερφέ, αναπαύσου εν ειρήνη...



(Υ.Γ. Η επιλογή και η σειρά των γεγονότων αλλά και τον σχολιασμών, δεν αποτελεί πηγή από κάπου... είναι δική μας καθαρά άποψη και η σειρά που επιλέχθηκε για να γίνει το Review είναι βάση της δικής μας κρίσης. Σας ευχαριστούμε πολύ... hiphopisculture.blogspot.gr © 2014)




★ NEW LP ► Mars - Ξέσπασμα ★


Ο Mars κυκλοφόρησε το καινούργιο του Lp με τίτλο "Ξέσπασμα". Τo album περιέχει 10 κομμάτια σε παραγωγές από Low Profile (69 Beats), Phenom, Απατεώνα και ΕqBeats, ενώ σε ένα κομμάτι συμμετέχει ο Low P. Η ηχογράφηση και η μίξη των κομματιών έγιναν από τον Low Profile (69Beats).


TRACKLIST:
(πατήστε πάνω στα κομμάτια για να τα ακούσετε)


Mars Official Youtube Channel: http://www.youtube.com/channel